UN MENIU/ O ZI – 7 februarie 2000

Ilustrat de Maurice Estève (1904-2001), colorist și reprezentant de seamă al artei non-figurative, acesta este un meniu de la dineul oferit de președintele Republicii Franceze, Jacques Chirac, în onoarea președintelui Republicii Federale Nigeria, Olusegun Obasanjo, în data de 7 februarie 2000. Meniul – care odinioară făcea parte din colecția Guillaume Gomez, Chef la Palatul Elysée începând cu 1997 – este însoțit de programul muzical al dineului.

Pe copertă, meniul reproduce lucrarea intitulată „Bélasse”, din 1966, aflată în patrimoniul Muzeului Național de Artă Modernă, Centrul Georges-Pompidou din Paris.

Colecția de meniuri de la palatul prezidențial – și vorbim despre sute de piese cu valoare patrimonială și istorică – a fost donată de Chef Guillaume Gomez Bibliotecii Municipale din Dijon, care adăpostește, azi, cel mai mare volum de efemeride cu temă gastronomică. În ultimii ani, aceste piese au fost digitalizate, în cadrul programului național gallica.fr.

Sursa meniu: http://patrimoine.bm-dijon.fr/

Dîner en l’honneur de Olusegun Obasanjo, Président de la République fédérale du Nigéria offert par Jacques Chirac. Paris, Palais de l’Elysée-7 février 2000 | [ FR212316101__menus__M_III_02277 ]

Vezi și alte meniuri în biblioteci digitale (de celebrat în luna februarie), aici: