Alimente acide Vs. alimente alcaline. Cum să slăbeşti cu o dietă cu pH echilibrat

Este cunoscut ca o dieta bogata in alimente alcaline te poate ajuta sa ai un corp sanatos si armonios si, chiar, sa poti slabi fara sa iti pui sanatatea in pericol. Daca, dimpotriva, vei manca multe alimente acide, o multime de neajunsuri si probleme de sanatate pot sa apara – inclusiv cresterea in greutatate -, cum ar fi: o circulatie proasta a sangelui, oboseala, afectiuni ale inimii, articulatii dureroare, pierderi de memorie, lipsa de libido, constipatie, balonare, probleme respiratorii.

Toate aceste neajunsuri pot fi indepartate cu o alimentatie echilibrat, in care alimentele acide sunt inlocuite (intr-o pondere cat mai mare) cu alimente alcaline. Echilibrul alcalin este important pentru starea generala de sanatate, si iti da vitalitate, alungand starile confuze pe care le intretine o alimentatie acida. Intre beneficiile unei diete cu un pH echilibrat se regasesc si: reducerea stresului, diminuarea anxietatii si alungarea migrenelor.

O simpla „alcalinizare” a dietei te ajuta sa pierzi in greutate, prin inlocuirea alimentelor cu pH ridicat cu unele cu pH redus. Asta poate asigura o scadere in greutate, in chip sanatos, cu aproximativ 1 kg pe saptamana.

Ce alimente cu pH acid trebuie sa scoateti din dieta si ce alimente cu pH alcalin trebuie sa introduceti obligatoriu in alimentatia dv. zilnica?

Alimentele acide (renunta la ele!): sucuri carbogazoase, bauturi energizante, floricele de porumb, crema de branza, lapte batut, paste, produse de patiserie, prune uscate, carne de porc, bere, muraturi, ciocolata, nuci prajite, indulcitorii artificiali, cafea, suc de fructe indulcit, carne de vita, paine alba, grau, afine, alcool distilat, vin, oua, smantana, unele iaurturi (cele cu culturi active, vii).

Alimentele alcaline (introdu-le in alimentatie!): mere, migdale, rosii, grapefruit, porumb, ciuperci, masline, soia, piersici, ardei, ananas, cirese, orez salbatic, caise, capsuni, banane, avocado, ceai verde, salata verde, telina, mazare, cartofi dulci, vinete, fasole verde, sfecla, afine, pere, struguri, kiwi, pepene, mandarine, mango, smochine, curmale, spanac, broccoli, anghinare, varza de Bruxelles, varza, conopida, morcovi, castraveti, lamai, lamai verzi, varza rosie, alge marine, sparanghel, ridichi, ceapa, pepene verde, frunze de papadie, suc de portocale, apa minerala.

Citeste mai mult despre diete AICI.