Uleiul de oregano – regele antibioticelor naturale

Când vine vorba de agenți antibacterieni, medicina naturistǎ are câteva soluţii surprinzǎtoare. Dintre multele resurse pe care natura ni le pune la dispoziţie pentru a lupta pentru sǎnǎtatea noastrǎ, uleiul de oregano este considerat, de departe, „regele antibioticelor naturale”.

Înainte de a vorbi despre beneficiile acestuia, sǎ spunem cǎ, în cazul produselor naturiste, este foarte important sǎ te asiguri cǎ alegi producǎtorul potrivit, care respectǎ toate regulile. Cel mai eficient este uleiul extras din oregano sǎlbatic (sovârv), cules din zonele montane, lipsite de poluare.

Cercetǎrile ştiinţifice au demonstrat cǎ uleiul de oregano distruge 96% din bacteriile de tip pneumococ, 96% din Neisseria, Proteus şi stafilococi, inclusiv acele tulpini de Neisseria care sunt responsabile de boli precum gonoreea şi meningita. Uleiul de oregano distruge şi 83% dinntre streptococi, 78% din Enterococcus, fiind un remediu natural în boli precum amigdalita streptococicǎ, scarlatina, febra reumaticǎ, sindromul de şoc toxic, cistita, diferite plǎgi infecţioase, ca şi în anorexie.

Alte antibiotice naturale

Extractul de ulei din frunze de mǎslin este un bun antiviral, ceea ce îl face o alegere excelentǎ atunci când microbul nu este cunoscut. De asemenea, are efect asupra radicalilor liberi, cu bune rezultate în încetinirea îmbǎtrânirii.

Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic și un bun agent antiviral, fiind recomandat în aceastǎ perioadǎ a anului. Usturoiul conţine potasiu şi germaniu, douǎ minerale care sunt esenţiale pentru o sǎnǎtate bunǎ. Este cunoscut şi pentru compuşii de sulf, în special alicina. Acestea sunt principalele fitochimicale care stimuleazǎ imunitatea şi acţioneazǎ ca antibiotice naturale. Deci este timpul sǎ aruncǎm nişte usturoi proaspǎt în supǎ, în tocanǎ, lângǎ felurile preferate din carne sau legume.

Ceaiul verde este important pentru unul dintre ingredientele sale active – EGCG – care a fost identificat ca un agent eficient împotriva anumitor tulpini de bacterii orale. Deoarece ceaiul verde are multe alte beneficii de sǎnǎtate, inclusiv o capacitate impresionantǎ de a descompune excesul de grǎsime din organism, este recomandat sǎ nu lipseascǎ din dieta zilnicǎ.