Voiaj gustos în Balkania: Salată de vinete răgățeană
Frunză verde foi mărunte
Vorbe mi-au ieșit cam multe
Lasă să iasă, că nu mai îmi pasă
Dacă pașaua intrat-a în casă
Plecatu-i stăpânul, mai de cu seară
Dus îi la coasă, la fân și secară.
Kera Calița, coace vinetele, din totdeauna, pe o tablă mare încinsă așezată peste flăcările ochiurilor de aragaz, și le întoarce după muzichia pe care o ascultă atunci. Direct de pe tablă, în clipa ce urmează le curăț de coajă, fără să ating apa de miezul vinetei, și așa cum sunt curățate întregi, le așez pe un „fund mare” de lemn. Pe adierile meterhanalei Pașei de Silistra, frec gălbenușurile a două ouă cu 150 ml de ulei de floarea soarelui. Vinetele scurse, le toc cu un cuțit de lemn bont și am grijă să nu le fac terci. Într-un castron…………….
Află detaliile rețetei mai departe, pe site-ul KERA CALIȚA