„Ea a venit pe fereastra bucătăriei”. Rețeta de biscuiți dintr-o carte de bucate BEATLES

Ea a venit pe fereastra bucătăriei. Ea – cum care Ea? Inspirația, desigur. Sau muzica? Stephen J. Spignesi publica, în urmă cu două decenii, o carte de bucate ale cărei rețete, toate, au fost inspirate de muzica legendarei formații britanice Beatles.

„She Came in Through the Kitchen Window” este titlul acestei cărți (o parafrază la melodia Beatles-ilor „She Came In Through The Bathroom Window”), scrisă cu mult umor (și cu multă știință culinară), din care puteți găti în timp ce fredonați melodiile celor patru „muschetari” ai rockului.

În ge­neral, ne întrebăm cum asociem mâncarea cu băutura, nu cu mu­zica. De data aceasta, pentru că vorbim despre rețete aparte, Stephen J. Spignesi a mizat mult pe aliterații și jocuri de cuvinte, așa că vă va veni ușor să aflați care e piesa muzicală potrivită luându-vă dupa numele pe care le-a dat el bucatelor.

„Any Thyme at All” este, de fapt, un delicios pui cu lămâie și cimbru (thyme, în engleză).

„Give Peas a Chance” te provoacă cu paste italiene cu mazăre (peas).

„I’d Love to Tuna You” este o tocăniță cu ton (tuna) roșu.

Dacă nu știți ce să fredonați la desert, Spignesi vă sugerează „Savoy Truffle”, de pe „White Album” al lui George Harrison – bineînțeles, însoțind cele mai soft trufe de ciocolată de pe planetă.

beatles rețete
Formația „Beatles”. Foto: Pixabay

Dominând de mai bine de o jumătate de secol piața muzicală de gen (The Beatles a fost înființată în 1960, în Liverpool, dar va cunoaște succesul abia în 1962, când cântă pentru prima dată în formula de aur John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr), formația a incitat mereu imaginația fanilor.

Despre cum și ce mâncau beatles-ii știm puține lucruri – deși se păstrează o fotografie cu Yokko Ono gătindu-i lui John Lennon și meniul de la întâlnirea celor patru cu Elvis Presley, în 1965. Pot să vă dau însă, foarte pe scurt, o rețetă de biscuiți, așa cum a creat-o Spignesi.

Biscuiți picanți „Beatles”

Ingrediente: Pentru trei cești și jumătate de făină, ai nevoie de 4 lingurițe de praf de copt, o linguriță și jumătate de sare, o lingură de piper negru, măcinat, 150 ml ulei de măsline, 225 ml apa.

Preparare: Se amestecă toate ingredientele, se întinde o foaie de aluat și se taie în fâșii de dimensiuni potrivite. Se pun în tava în care s-a potrivit hârtia pentru copt. Se lasă la foc potrivit (în cuptorul preîncălzit) timp de 25-30 de minute.

O rețetă picantă, pentru „beatlesmaniaci”!

https://www.youtube.com/watch?v=8Y7Ax8smSkU