Croazieră cu goeleta în Turcia şi tabere educaţionale pentru copii

Turcia autentică poate fi explorată pe uscat sau pe mare, ambarcaţiunile tradiţionale aducând un plus de farmec şi aventură vacanţei de vară, facilitând accesul la peisaje de vis cu vegetaţie luxuriantă şi plaje virgine.

Taberele Tumba au început înscrierile pentru activităţile din vacanţa de vară. Programul zilnic pune accentul pe dobândirea de cunoştinţe noi şi dezvoltarea de abilităţi, astfel încât copiii primesc inspiraţia necesară pentru a-şi dezvălui adevăratul potenţial, stimulând un echilibru armonios între trup, suflet şi minte. Se împletesc astfel dorinţa copiilor de joacă şi cea a părinţilor ca ei să folosească timpul liber pentru a acumula lucruri noi.

Noutatea acestui an o constituie croaziera cu goeleta în Turcia, un concept venit în întâmpinarea părinţilor ce îşi doresc să petreacă timp cu copiii în vacanţă, într-un mod care să le asigure o binemeritată relaxare, în timp ce copiii sunt implicaţi în activităţi sub atenta supraveghere a organizatorilor. Incursiunea se face pe coasta turcească, neatinsă încă de civilizație, ce oferă un cadru natural aparte, fascinant, încărcat de istorie. Timp de opt zile se navighează de-a lungul coastei turcești, cu ancorare în golfuleţele izolate și plajele virgine din Golful Göcek, înot în apa turcoaz şi excursii pe țărm. Goeleta este o ambarcațiune cu pânze şi motor construită tradiţional din lemn cu o lungime de 23 m şi 6 cabine duble.

Programul este astfel conceput încât fiecare poate alege între a savura liniştea golfurilor şi briza mării sau descoperirea orașului fantomă Kaya, părăsit de locuitorii săi greci în 1920, a porturilor Fethiye şi Göcek, două dintre cele mai renumite porturi turcești la Marea Mediterană, plaja Olüdeniz, denumită şi Laguna Albastră, binecunoscute și mult apreciate pentru nisipul său de platină şi apa asemenea cobaltului.

O altă propunere a acestui an este destinată exclusiv copiilor, încurajează descoperirea Turciei autentice şi se petrece în renumita stațiune Marmaris, situată pe coasta de sud a Turciei, în golful unde Marea Egee se întâlnește cu Marea Mediterană. Aici se află cel mai mare port de iahturi din Turcia și fortăreața construită la 1522 de sultanul Suleiman Magnificul.

Departe de agitaţia oraşului, copiii pornesc în explorarea satelor turcești tradiționale și a golfulețelor ascunse, situate de-a lungul coastei, înoată, fac snorkeling sau scufundări în mare, plimbări cu barca pe apele turcoaz, cu bicicleta de-a lungul ţărmului, o excursie cu vaporul în delta Dalyan şi merg la aqua-parc. Savurează baclava, ceai negru, börek şi multiple felurile de kebab.

„Părinţi şi copii deopotrivă iubesc Taberele Tumba şi revin pentru noi decoperiri, fiecare regăsind ceea ce caută, părinţii siguranţa copiilor şi certitudinea că petrec timpul învaţând ceva util, iar copiii voia bună şi joaca, în activităţi deopotrivă instructive şi distractive” spune Ana Maniţiu Özmen, managing partner Tumba.

Conceptul Taberelor Tumba este bazat pe educaţia non-formală, arta de a învăţa prin distracţie, în mijlocul naturii, prin transformarea teoriei în practică prin cele mai complexe jocuri. Acţiunile zilnice din Taberele Tumba dezvoltă capacitatea de adaptare, gândirea decizională, interrelaţionarea cu ceilalţi copii şi adulţi, comportamentul social, responsabilitatea. După cele 7 zile de tabară, copiii vor pleca acasă cu noi prietenii legate, cu o mai mare încredere în forţele proprii, mai siguri pe ei, conştienţi de propria valoare.

„Copii noştri sunt îndrăgostiţi iremediabili de taberele voastre şi noi de săptămânile în care nu mai avem grija lor ştiind că sunt pe mâini bune, ” spune Flavia, mama lui Andrei şi a lui Alex. „Am numărat de câte ori am fost cu voi în tabăra: o dată în tabăra de creaţie, de patru ori în cea de ski şi o dată în cea de echiţatie. La vară sigur venim în tabăra de biciclete.”

Costul este de 550 Euro/persoană pentru croaziera cu goeleta, transportul până în Turcia se organizează individual. Tariful pentru tabăra din Marmaris este de 635 euro/ persoană, include transportul cu avionul.

Pentru înscrieri și detalii suplimentare puteţi trimite un mesaj pe adresa office@tumba.ro

Pentru fotografii de la ediţiile anterioare puteți accesa www.tumba.ro/galerie-foto.html.

Lista completă a Taberelor Tumba o regăsiţi pe www.tumba.ro/taberele-noastre.html

***
Despre Taberele Tumba

Din 2008 Taberele Tumba bucură părinţi şi copii deopotrivă, prin activităţile educaţionale stimulând copiii să înveţe prin joacă. Entuziasmul cu care copiii revin de fiecare dată au făcut organizatorii să vină cu noi şi noi idei, astfel încât fiecare să regăsească ceva nou şi atractiv. În 2014 copiii şi părinţii pot alege între tabere în Turcia, tabere de limba germana, limba franceză, limba engleză şi artă, tabere de echitaţie, de biciclete şi de supravieţuire.

Taberele Tumba au luat naştere din dorinţa iniţiatorilor de a oferi copiilor pe perioada vacanţei experienţe care să fie deopotrivă plăcute şi cu caracter formativ. Emoţia taberelor aşa cum ni le amintim se păstrează prin descoperiri de locuri şi prieteni noi, şi se acentuează printr-un mix de activităţi cognitive, sportive şi distractive. Personalizate în funcţie de tematica fiecărei tabere, acestea îmbracă, după caz, forma de cursuri de limbi străine şi echitaţie, jocuri sportive, ateliere de artă plastică, teatru, fotografie, sporturi, drumeţii, trasee cu bicicleta, activităţi la mare şi pe guletă.

Taberele Tumba sunt concepute pentru copiii cărora le plac poveştile şi aventurile noi. Trăindu-le, creează amintiri plăcute, aventuri de poveste şi prietenii durabile.