10 feluri în care puteți folosi bicarbonatul de sodiu pentru frumusețe

Credeai că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit doar în bucătărie, ca să afânezi aluatul?

Ei bine, te înșelai! Există multe alte utilizări de care poate că nu ți-ai dat seama până acum. Te ajută să albești rufele, să dezinfectezi dulapurile, să păstrezi proaspete produsele de patiserie.

Are și multe limite – de exemplu, nu te vindecă de răceală. Dar decât să-i descoperim limitele, mai bine să vedem cât de folositor ne este nouă, femeilor, mai ales când vine vorba despre frumusețea noastră, despre aspectul nostru fizic.

1 exfoliere

1 . Este exfoliant
Amestecat cu suc de lămâie, bicarbonatul devine un scrub spumos care nu doar că elimină impuritățile, ci și ne catifelează pielea, restabilește pH-ul neutru și… ne ajută să ne bronzăm mai frumos.

2 . Albește dinții
Chiar și marii producători de pastă de dinți adaugă bicarbonat de sodiu, în combinație cu peroxid, în produsele pe care ni le livrează. Nu vă recomand însă această formulă! Nu aveți nevoie de peroxid. Doar umezit puțin cu apă, bicarbonatul de sodiu devine un înălbitor excelent. Folosiți periuța de dinți și… atât. N-o faceți însă prea des, pentru că este foarte abraziv și poate afecta smalțul dinților. Dar o dată pe săptămână se poate – va avea efect asupra tartrului și a petelor de pe dinți.

3 . Împrospătează respirația
Multe bomboane și gume mentolate acoperă doar halena, care după aceea revine la fel de neplăcută. Dar praful de copt o poate elimina în întregime. Aceleași proprietăți care permit bicarbonatului de sodiu să dezinfecteze dulapul și frigiderul vor funcționa și când vine vorba de gură. Dizolvați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-o jumătate de pahar de apă. Plimbați soluția prin gură și scuipați apoi, fără a înghiți, pentru a obține o respirație curată, proaspătă.

4 . Curăță și catifelează pielea
Când este amestecat cu un pic de apă și săpun, praful de copt poate curăța și catifela pielea. Soluția obținută este mai blândă decât scrub-urile dure folosite pentru petele persistente și va lăsa pielea netedă și curată. În plus, bicarbonatul de sodiu poate neutraliza mirosurile de pe mâinile tale, cum ar fi mirosul de ceapă care rămâne după pregătirea mesei.

5 . Dă strălucire părului
Puteți folosi bicarbonatului de sodiu pentru a elimina efectele dure asupra părului ale poluării, prafului, apei dure și ale componentelor chimice din șampoanele pe care le folosiți. Făcând acest lucru o dată pe lună, veți obține un păr moale și strălucitor. Nu abuzați, însă, pentru a nu afecta pH-ul neutru al părului dv.

6 . Hidratează corpul
Adăugarea unei jumătăți de ceașcă de bicarbonat de sodiu în apa pentru baie poate neutraliza acizii pielii, degresează pielea și înlătură mirosul de transpirație. Bicarbonatul de sodiu ajută și la hidratarea pielii, mai bine decâte orice altfel de săruri de baie.

7 . Curăță pensulele de machiaj
Ei bine, de data asta nu mai aplicați bicarbonatul de sodiu asupra dv., ci asupra „instrumentarului” pentru frumusețe. Înmuiate într-o cană de apă în care ați pus o linguriță de praf de copt, pensulele dv. se vor curăța foarte ușor. Le clătiți și le lăsați să se usuce, iar data viitoare când le veți folosi machiajul tău va fi… perfect.

8 . Lustruiește unghiile
Bicarbonatul de sodiu este un bun agent de curățare și lustruire atât pentru unghii de mâini, cât și pentru cele de la picioare. Înainte de a începe manichiura sau pedichiura, tratați-vă unghiile cu o pastă formată din trei părți bicarbonat de sodiu și o parte apă. Frecați bine, cu o perie de unghii.

9 . E un bun deodorant
Se amestecă patru linguri de bicarbonat de sodiu cu până la zece picături de ulei esențial plăcut mirositor pentru a crea un deodorant pe care îl puteți aplica cu o pensulă sau cu mâna. Acest deodorant trebuie aplicat de 2-3 ori pe zi, dar are avantajul de anu conține substanțe chimice periculoase, elimină tranaspirația și mirosurile neplăcute.

10. Tratează acneea
De obicei, tratarea acneei se face prin aplicarea unei substanțe care trage umezeala unui coș pentru a-l face să se usuce și a reduce inflamația. O pastă de bicarbonat de sodiu va face acest lucru la fel de bine ca și cele mai multe produse luate din comerț, atunci când vine vorba de acnee. Se va usca ușor coșul și se va calma inflamația din jur.

Există alte câteva moduri de a folosi bicarbonatul de sodiu, în viața de zi cu zi. Avantajul este că nu este toxic – poți să-l înghiți, să-l pui pe piele, pe păr… și este soluția ideală – și ieftină – pentru multe aspecte legate de frumusețe.

(sursa: http://en.amerikanki.com/)

Află ultimele noutăți despre Spitalul Județean de Urgență Zalău