Regalul artelor: MUZICĂ – TEATRU – GASTRONOMIE. Seară specială dedicată MARIEI TĂNASE, supranumită “Pasărea Măiastră”

Ce au in comun “Regina cântecului popular”, “Pasărea Măiastră a teatrului românesc” şi “Fata Care Găteşte Cu Flori”?

BUNUL GUST, CĂLĂTORIA ŞI HARUL unesc aceasta intalnire a artelor: TEATRU – MUZICĂ – GASTRONOMIE într-o seară de excepţie, dedicată celei care a fost supranumită “Edith Piaf a României”.

Regalul artelor: MUZICĂ – TEATRU – GASTRONOMIE

Seară specială dedicată MARIEI TĂNASE, supranumită “Pasărea Măiastră”

 Cu Fata Care Găteşte Cu Flori

Invitat: ADRIANA TRANDAFIR

Spectacol Ansamblul Artistic „Ciocarlia” 

Recital Jezebel- Izabela Barbu, repertoriu Maria Tănase

Miercuri, o zi obişnuită de la mijlocul săptămânii, se încununează cu un regal de cultură şi de artă culinară, un eveniment-concept brodat pe MARIA TĂNASE şi propus de Romana Rista, cunoscută ca Fata Care Găteşte Cu Flori.

“Seara de Bucate cu Fata Care Găteşte Cu Flori este o întâmplare culturală în care comunicarea se face prin povestea pe care o creez, călătorie, bufet 12 bucate si vinuri nobile, muzică şi teatru, tradiţii reinterpretate şi modă.”spune Romana Rista.”

SEARA DE BUCATE de MIERCURI, 18 DECEMBRIE, o are invitat special pe actriţa ADRIANA TRANDAFIR, supranumită “magnifica Pasăre Măiastră a teatrului românesc”, cea care o cinsteşte şi în această seară pe “Regina cântecului popular”, printr-un regal de teatru si muzică premiat în ţară şi peste hotare. Piesa de teatru “Pasărea măiastră, Maria Tănase” de George Sbârcea a devenit – din 1987 – cel mai longeviv one-woman show din istoria teatrului românesc:

“Au trecut 26 de ani de la premieră, iar viaţa EI trebuie spusă o dată şi-odată de la cap la coadă, în anul declarat MARIA TĂNASE, când se împlineşte centenarul de la venirea ei pe acest pământ.” spune Adriana Trandafir, preşedintele Fundaţiei Culturale Maria Tănase.

Călătoriile Mariei Tănase la New York, Paris si Istanbul sunt sursa de inspiraţie pentru meniul-concept centrat pe bucate româneşti creative asociate cu vinuri nobile Alira, din terroir-ul de la Aliman.

„La Seara de Bucate Maria Tănase propun un regal de arome cosmopolite. Sarmalele, mititeii, mămăliguţa şi piftia vor fi redescoperite print-o interpretare inedită a reţetelor culese din cărţi străvechi de bucate româneşti. Desertul este conceput ca o călătorie la New York, Paris si Istanbul prin care vom savura eleganta si bunul gust din perioada interbelică”, spune Romana Rista.

Sarmale bătrâneşti cu cârnaţi Trandafir şi slană afumată în foi de varză murată | Sărmăluţe cu urdă, lapte covăsit şi miez de nucă |

Sărmăluţe în foi de viţă de vie cu stafide şi bulgur | Sarmale cu „miezuri de seminţe de floarea-soarelui” şi borş de putină

Mămăliguţă ciobănească cu smântână uşoară 10% si mirodenii cu flori Bio | Mămăliga cosmopolită cu arome de Provence, ulei de măsline cu trufă albă românească,  măsline turceşti, corn flakes, brânză Făgăraş, negrilică

Mititei Lenuţa cu frişcă nebătută si Mustar de Dijon | Mititei Strassman, ultimul bucătar regal, cu tot felul de carne, epis şi usturoi cu Muştar de Tecuci

Piftie autentic oltenească cu sofran, praz oltenesc si ceapă de Făgăraş, tacâmuri speciale de porc ardelenesc din Poiana Mărului

Zabic, mămăligă rece prăjită în osânză, rafinată cu magiun de prune de Topoloveni Bio şi bomboane agricole.

Salata Waldorf, emblema New York-ului, cu pastramă de pui şi dressing de Pufuleţi 100% româneşti.

„Soupe de Chalet – Foi in lapte” cu gârteni (tăieţei de nuntă), dreasă cu lapte covăsit, la poalele Penteleului.

Regalul de desert botezat cu flori: bezea franţuzească cu levănţică | spumă de griş cu lapte aromatizat cu apă şi dulceaţă de trandafiri | Tartă Fata Care Găteşte Cu Flori cu vată de zahăr, rodie, dulceaţă de coji de harbuz de Dăbuleni, dulceaţă de coji de portocale şi apă de flori de portocal | Violete | Prăjitura Joffre, celebra specialitate de ciocolată creată de Casa Capşa la masa festivă dată în cinstea Mareşalului Joffre cu ocazia vizitei lui, în 1920.

Gazde

Alin Gălăţescu, specialist în Fashion & Lifestyle-ul secolului XXI, este gazda Serii împreună cu Romana Rista.

Tinuta Fetei Care Gateste cu Flori este creata de designerul Simona Semen.

Invitati

ANSAMBLUL ARTISTIC „CIOCARLIA” al M.A.I, regia artistica Marian Ciripan

Jezebel- Izabela Barbu, Alex Burcă- claviaturi, Dan Incrosnatu- percuţie: repertoriu Maria Tănase.

Artistul vizual Carmen Nistor surprinde floarea de busuioc într-o carte poştală vintage „Vedere din New York 1939”, cu versuri scrise de mână din melodiile Mariei Tănase, un “souvenir” pentru fiecare participant la Seara De Bucate.

Alina Zară din Țara Făgăraşului propune o Colecţie „Tricoul Fain- Mândra Chic”- aplicaţii de pânze vechi şi versuri din cântecele Mariei Tănase.

Editura Eikon din Cluj lansează cartea „Maria cea fără de moarte”, scrisă de impresarul de-o viaţă al artistei, Gaby Michailescu.

Albumul evenimentului şi conceptul de design grafic sunt realizate de artistul vizual Luminiţa Popescu, cea care surprinde fiecare Seară de Bucate în fotografii de suflet.

Evenimentul are loc Miercuri, 18 decembrie 2013, începând cu orele 19:00, la Panoramic Ballroom, Hotel Marshal Garden 5*, Calea Dorobanţilor nr. 50 B.

Seara de Bucate este o seara care incepe la orele 19:00 si se incheie la orele 24:00. Din respect pentru invitati, artisti, organizatori si gazde, participantii care confirma si ne onoreaza cu prezenta sunt rugati sa tina cont de orarul de desfasurare comunicat, sa aloce timp si sa ajunga la timp la eveniment, sa nu intarzie. Totodata participantii vor fi rugati sa seteze dispozitivele de telefonie mobila pe profilul „silentios” pe toata durata de desfasurare a Serii. Fotografiatul este permis numai cu telefonul mobil. Dress-code: „casual”.

Accesul se face pe bază de rezervări la: 0721-984.782 si 0756-833.854, e-mail: debucate@gmail.com