24 de poveşti în aşteptarea Crăciunului

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, iar cei mici așteaptă deja vacanța și pe Moș Crăciun, în luna decembrie, Curtea Veche Publishing vă oferă 24 de poveşti în aşteptarea Crăciunului. Poveşti celebre istorisite de Anne Lano. De pe 1 până pe 24 decembrie, copiii vor descoperi în fiecare zi câte o poveste sau o legendă celebră în lumea întreagă. 24 de poveşti în aşteptarea Crăciunului este o carte magică în care sunt adunate marile basme din folclorul internaţional, dar şi celebrele poveşti ale lui Hans Christian Andersen, Charles Dickens sau ale Fraţilor Grimm, însoţite de ilustraţii vii şi strălucitoare.

Cartea poate juca rolul unui calendar magic, cu povești, cu ajutorul căruia copiii pot număra zilele rămase până la Ajunul Crăciunului. Micii cititori vor descoperi cum a apărut legenda primului brad de Crăciun, cu ce se ocupă spiriduşii sau care este legenda Sfântului Nicolae. Copiii pot afla ce hotărâre a luat cântăreţul din Hamelin, la cine au ajuns saboţii fermecaţi ai lui Moş Crăciun sau destinul pe care l-a avut Ochi de Stea. Cum petrec trolii sărbătoarea de Crăciun, ce daruri au adus magii şi ce anume spun clopotele când bat?

Între copertele cărții vă veţi întâlni cu personaje de neuitat, cum ar fi bătrânul Scrooge, Spărgătorul de Nuci, Fetiţa cu chibrituri, Cântăreţul din Hamelin, Kaştanka, cei trei Magi ori Sfântul Nicolae. Veţi găsi în carte 24 de poveşti minunate din folclorul internaţional, inspirate de vechi legende sau de mari scriitori, precum Hans Christian Andersen, Fraţii Grimm, Louisa May Alcott, Charles Dickens şi A.P. Cehov. Iar la finalul cărţii veţi găsi cea mai frumoasă poveste, de citit în Ajunul Crăciunului: legenda naşterii lui Iisus.

Cartea completează colecția de cărți pentru copii a editurii Curtea Veche.

(Comunicat de presă)