Terapia prin muzică

Inca din cele mai vechi timpuri, inteleptii au folosit muzica in scop de vindecare a trupului, dar si de alinare a durerilor sufletesti. Aceasta taina a fost dezvaluita doar celor alesi, transmisa prin viu grai de catre initiati, ucenicilor care se dovedeau vrednici in utilizarea acestor tehnici. Astazi este o forma de arta utilizata din ce in ce mai des in psihoterapie sau in terapiile complementare.

Fenomenul de rezonanta
Meloterapia sau terapia prin muzica se bazeaza pe rezonanta intre componenta vibratorie speciala a muzicii si mintea celui care o asculta, inducand stari profunde de liniste, bucurie sau extaz. Aceasta tehnica ne pune in legatura cu energiile benefice ale Universului, ce produc o vindecare profunda la nivel fizic si spiritual. Puterea muzicii vine din frecventele ei speciale, care se adreseaza direct Spiritului.

Muzicoterapia in lume
Pe tot cuprinsul globului exista cabinete, sanatorii, institute de cercetari ce folosesc cu success muzica in terapia diverselor afectiuni, precum depresia, anxietatea, migrenele, astenia fizica si psihica, hipertensiunea arteriala, bolile cardiace, Parkinsonul si multe altele. Pe tot parcursul acestor sedinte s-a observat ca toate gandurile si agitatia launtrica se calmeaza, pulsul se normalizeaza, tensiunea scade, obtinandu-se o stare profunda de calm.

Citeste in REVISTA FELICIA despre Cum se desfasoara sedintele de muzicoterapie.