5 trucuri ca sǎ slǎbeşti corect

Pierderea în greutate este o provocare pentru majoritatea oamenilor, dar nu trebuie să fie prea complicat. Care e secretul? Sǎ ţii cont de ceea ce mǎnânci, când mǎnânci și cum îţi structurezi antrenamentele.

Iatǎ 5 întrebǎri frecvente pe care şi le pun cei care încearcǎ – cu mai mult sau mai puţin succes – sǎ urmeze o curǎ de slǎbire şi, mai ales, aflǎ care sunt rǎspunsurile la aceste întrebǎri.

1) Când am început cura de slǎbire, am pierdut în greutate într-un ritm constant. Totul a mers bine câteva sǎptǎmâni, dar am vǎzut cǎ de la o vreme greutatea mea nu mai merge în jos, deşi urmez aceeaşi dietǎ. Ce se întâmplă ?

Când cineva începe o dietǎ – oricare ar fi ea, mai întâi se vor vedea rezultatele. Corpul rǎspunde la un stimul nou, o hranǎ naturalǎ și sănătoasǎ. Dacǎ adǎugǎm şi mişcarea, atunci corpul cu siguranţǎ va rǎspunde acestor stimuli şi vom observa cǎ pierdem din greutate şi, în acelaşi timp, ne mǎrim masa muscularǎ.  Pânǎ la urmǎ, însǎ, organismul ajunge sǎ se obişnuiascǎ cu noul regim şi sǎ se stabilizeze la o nouǎ greutate, de unde refuzǎ sǎ mai reacţioneze. Se impune schimbarea stimulilor, o modificare a regimului alimentar şi a stilului de viaţǎ, care sǎ se potriveascǎ noilor obiective.

2) Am eliminat junk-food din dietǎ și am pierdut iniţial câteva kilograme, dar nu atât cât am sperat. Care sǎ fie motivul?

Junk -food este doar o piesǎ a puzzle-ului. Este posibil să aveți alte alimente în dietǎ, care se încadreazǎ în ceea ce nutriţioniştii numesc „alimente moarte”. Acestea sunt alimentele procesate – cum ar fi pastele -, semipreparatele, cerealele sau batoanele speciale pentru „o micǎ gustare”, care au de obicei pânǎ la 100 kca (dar valoarea caloricǎ micǎ nu reprezintǎ singurul argument pentru a le introduce în alimentaţie). Înlocuiţi aceste „alimente moarte” cu alimente care nu necesitǎ o procesare foarte mare sau care pot fi consumate neprocesate. O nutriţie optimǎ este esenţialǎ pentru pǎstrarea vitalitǎţii.

3) Cum îmi pot adapta exerciţiile fizice în aşa fel încât sǎ pierd 5 kg, fǎrǎ a-mi schimba prea mult stilul alimentar?

Citeste mai departe pe Revista Felicia.