Sesiune de autografe Margareta Pâslaru

Curtea Veche Publishing vă invită să o întâlniți pe Margareta Pâslaru în cadrul unei sesiuni speciale de autografe, prilejuită de aniversarea a 55 de ani de activitate desfăşurată pe multiple planuri și 70 de viață. Fanii îndrăgitei artiste o vor putea reîntâlni joi, 28 noiembrie, de la ora 17.00, în cadrul unei sesiuni de autografe în jurul volumului “Eu şi Timpul. Viaţă, vocaţie, viziune”, apărut la Curtea Veche Publishing în 2012. Evenimentul va avea loc la Librăria Eminescu (Bd. Regina Elisabeta, nr. 16), cu participarea criticului literar Călin Căliman. Oficiile de gazdă vor fi făcute de doamna Geta Vodislav, director al Librăriei Eminescu.
În volumul “Eu şi Timpul. Viaţă, vocaţie, viziune”, Margareta Pâslaru reuşeşte să suprindă cinematografic şi să redea cu sensibilitate momente reprezentative din viaţa şi cariera sa. Cititorii vor fi bucuroşi să descopere în cartea cu amintiri 100 de ilustraţii din arhiva personală, multe dintre ele prezentate publicului în premieră.
Dintr-o familie de artişti, Margareta Pâslaru a moştenit înclinaţiile spre artă, ştiind să danseze, să creeze costume, să cânte şi să interpreteze roluri interesante, având adesea alături artişti remarcabili ce au rămas în inimile oamenilor, precum Toma Caragiu, Ştefan Iordache, Marin Moraru, George Măruţă, Rodica Tapalagă sau Maria Tănase.
Titlul volumului a fost ales, după cum declară chiar Margareta Pâslaru, ca urmare a obsesiei sale pentru ireversibilul TIMP, ce a urmărit-o încă de la vârsta de 9 ani, când a conştientizat că “nu va mai serba niciodată 9 ani la 9 iulie”. Această preocupare a continuat prin cântecele compuse de-a lungul timpului: “Ceasul vrăjitor” (1967), “Timpul” (1970), “Eu şi Timpul” (1980). Momentul decisiv pentru alegerea titlului cărţii autobiografice a rămas, însă, emoţionanta redescoperire, la 69 de ani, a bustului realizat de Corneliu Medrea, bust ce o reprezenta chiar pe artistă la 19 ani. Fotografia ce ilustrează acest moment apare pe coperta cărţii. “Nimic nu este întâmplător”(Margareta Pâslaru).
Volumul “Eu şi Timpul. Viaţă, vocaţie, viziune” poate fi un bun dar de sărbători pentru cei dragi şi poate fi găsit în librării şi pe www.curteaveche.ro la preţul de 30 lei.
(Comunicat de presă)